در سومین کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در شیمی و مهندسی شیمی

مقاله عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد کرج مقاله برتر شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز ، از مقاله فرهاد زینلی عضو باشگاه پژوهشگران جوان واحدکرج با عنوان آلودگی کمتر پساب رنگبری خمیر کاغذ در نتیجه قلیائیت ملایم فرایندی در سومین کنفرانس بین‌المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در شیمی و مهندسی شیمی به میزبانی دانشگاه علم و صنعت به عنوان مقاله برتر تقدیر شد.

در این کنفرانس که در مهرماه سال جاری برگزار شد، ضمن مطرح نمودن آخرین دستاوردهای علمی ؛ مقالات در بوته نقد و نظرسنجی صاحب نظران و اندیشمندان قرار داده شد. بیش از 490 مقاله در محورهای مهندسی شیمی، شیمی، پتروشیمی و نانو در این کنفرانس مورد بررسی و ارائه قرار گرفت و از میان آنها مقاله فرهاد زینلی به عنوان مقاله برتر برگزیده شد.

زینلی با ذکر توضیحاتی در خصوص هدف از ارائه این مقاله گفت: در خمیرکاغذهای مکانیکی (بازده بالا)، رنگبری خمیرکاغذ با استفاده از واکنش­های اکسایشی و یا کاهشی انجام می­گیرد. از رایج­ترین فرایندهای اکسایشی، رنگبری پراکسید قلیایی است، که معمولاً از سود سوز آور به عنوان منبع قلیایی استفاده می­گردد و در واقع هدف از انجام این پژوهش، کاهش بار آلودگی پس­آب حاصل از فرایند رنگبری پراکسید قلیایی می­باشد.

وی ادامه داد: «البته در روند رنگبری ثبات و عدم کاهش ویژگی­های کیفی خمیرکاغذ رنگبری شده نیز اهمیت داشته و باید درنظر گرفته شود لذا از خمیرکاغذ شیمیایی- مکانیکی حاصل از مخلوط چوب پهن­برگان به­منظور سفیدسازی در این پژوهش استفاده گردید.»

وی افزود:«در این تحقیق اثر جایگزینی هیدروکسید منیزم به عنوان منبع قلیایی بجای سود سوزآور، در فرایند رنگبری پراکسید قلیایی، بر روی بار آلودگی پساب حاصل از سفیدسازی خمیرکاغذ مورد مطالعه قرار گرفت و نتایج نشان داد که میزان نیاز شیمیایی اکسیژن (COD) پساب در فرایند رنگبری پراکسید هیدروژن- هیدروکسید منیزیم نسبت به فرایند رایج، در تمام تیمارها به میزان قابل توجهی کاهش یافت. همچنین میزان پراکسید باقیمانده در فرایند رنگبری نوین نسبت به رنگبری متداول، در تمامی تیمارها افزایش یافت. به علاوه، ویژگی­های کیفی خمیرکاغذ رنگبری شده در دو فرایند تقریباً یکسان بود.»

لازم به ذکر است پروفسور کریم زارع ریاست این کنفرانس را بر عهده داشت و دکتر بهروز میرزا رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج به عنوان عضو شورای سیاستگزاری و دکتر فرحناز بهبانی از اعضای هیأت علمی واحد کرج نیز به عنوان عضو کمیته علمی در این کنفرانس حضور داشتند.