در پی حمایت های رئیس و مسئولین امور فرهنگی واحد کرج کانون باختر دانشجویان افغانستانی با غرفه اختصاصی در نمایشگاه آثار فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج همچون اختری می درخشد

به گزارش روابط‌ عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج با دعوت حوزه معاونت فرهنگی و دانشجویی واحد کرج دانشجویان افغانستانی این واحد دانشگاهی با حضوری فعال در غرفه اختصاصی آثار فرهنگی – هنری که به مناسبت فرا رسیدن ماه محرم بر پا شده است ، حضور یافتند.

دکتر میر ابراهیم صدیق معاون فرهنگی و اجتماعی واحد کرج هدف از این اقدام را ایجاد زمینه‌های تعامل بیشتر دانشجویان افغان با سایر دانشجویان این واحد دانشگاهی به لحاظ آموزشی ، فرهنگی و اجتماعی برشمرد.

وی افزود: در این نمایشگاه فرهنگی دانشجویان افغانستانی به عنوان بخش مهمی از دانشجویان خارجی جامعه دانشگاهی کشور حضور دارند و در غرفه اختصاصی خود به عرضه آثار فرهنگی، صنایع دستی سنتی و نیز توانمندی های هنری و فرهنگی خود به دانشجویان می پردازند.

بهاره رحیمی دانشجوی رشته مهندسی صنایع واحد کرج به عنوان نماینده دانشجویان افغانستانی در این دانشگاه، ضمن بیان خلاصه‌ای از روند شکل گیری کانون دانشجویان خارجی در واحد کرج گفت: سال 92 که وارد دانشگاه شدم از اینکه عده ای از هموطنان خود را در دانشگاه می دیدم ، بسیار خوشحال شدم .

وی ادامه داد این آشنایی ها و نیز حمایت ها و همکاری هایی که مدیر وقت امور فرهنگی حاج آقا الیاسی با دانشجویان افغان داشت سبب شد که به فکر تشکیل کانونی قانونی و رسمی ، فرصتی برای تعامل بیشتر دانشجویان افغان تشکیل فراهم آوریم و خوشبختانه این امکان در مهرماه سال گذشته با صدور مجوز برای این دست کانون ها میسر شد.

وی با تشریح اینکه نام کانون باختر از منطقه ای تاریخی در افغانستان گرفته شده است گفت: یکی از اهداف شکل گیری این کانون شناسایی هرچه بیشتر فرهنگ و تاریخ افغانستان به دانشجویان نسل دوم افغان در ایران بود که با توجه به اینکه اکثر این افراد در ایران متولد شده اند، شناخت دقیقی از کشور خود ندارند و تصمیم گرفتیم که با تشکیل این کانون برای ارتقاء فرهنگی در کنار ارتقاء آموزشی تلاش کنیم.

نماینده دانشجویان خارجی در واحد کرج از پیگیری های دکتر زرگر مدیر کل امور دانشجویی دانشگاه نیز تقدیر کرد و گفت: برای برگزاری مراسمی همچون بزرگداشت مولانا علیرقم دیر اقدام کردن کانون اختر، حوزه معاونت فرهنگی و دانشجویی واحد کرج به قدری مشتاقانه پیگری کردند که امور به آسانی انجام شد.

وی با اشاره به اقوام مختلف دانشجویان افغان در واحد کرج گفت: توصیه من به تمام دوستانم این است که به چشم یک هموطن و فراتر از آن یک انسان به یکدیگر نگاه کنیم و در راه تعامل علمی و فرهنگی کوشا باشیم.

این دانشجوی افغان با اشاره به قومیت های مختلفی که در کشور افغانستان وجود دارد گفت: خوشبختانه جوانان افغاستانی امروز با پشت سر گذاشتن تجارب تلخی که کشورشان با قومیت گرایی، مذهب گرایی یا فرقه گرایی داشته است به این اجماع رسیده اند که آنچه مهم است حضور در یک محیط علمی و فرهنگی است و همدلی و همکاری فارغ از مذهب، فرقه، قومیت و ملیت.

بهاره رحیمی با اشاره به وجود تعداد زیادی دانشجوی افغاستانی در ایران ، از اینکه امروز خانواده ها اولین مشوق فرزندان خود برای کسب تحصیلات دانشگاهی هستند ابراز خوشحالی کرد.

وی در ادامه گفت: امروزه در هر خانواده حداقل یک دانشجو وجود دارد و خانواده های افغان مقیم ایران نیز از این امر مستثنی نیستند و این در حالی است که متاسفانه در جامعه ایران در فهرست مشاغلی که برای اتباع خارجی تعریف شده است جایی برای مهندسین یا پزشکان افغاستانی نیست و خواسته ما از مسئولین فراهم آوردن فرصتی برای حضور بیشتر در صحنه های اجتماعی پس از پایان تحصیلاتمان است.

نماینده کانون دانشجویان افغانستانی واحد کرج در پایان سخنانش از دکتر بهروز میرزا رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج به عنوان بزرگترین حامی خود در این واحد دانشگاهی تقدیر و تشکر کرد و گفت: سال گذشته که اولین گردهمایی دانشجویان افغان واحد کرج برای تشکیل انجمن صورت گرفت ؛ دکتر میرزا به درخواست دیدار رو در روی ما پاسخ مثبت دادند و در اولین فرصت ما با ایشان نشستی داشتیم که طی یک دیدار بسیار صمیمانه نهایت همکاری را با ما مبذول داشتند و با نگاهی برابر با دانشجویان ایرانی ما را تشویق به حفظ ارتباطات با مسئولین دانشگاه به ویژه مسئولین فرهنگی و دانشجویی دانشگاه کردند.

این دانشجوی افغاستانی با اشاره به قومیت های مختلفی که در کشور افغانستان وجود دارد گفت: خوشبختانه جوانان افغانی امروز با پشت سر گذاشتن تجارب تلخی که کشورشان با قومیت گرایی، مذهب گرایی یا فرقه گرایی داشته است به این اجماع رسیده اند که آنچه مهم است حضور در یک محیط علمی و فرهنگی برای همدلی و همکاری فارغ از مذهب، فرقه، قومیت و ملیت است.

لازم به ذکر است نمایشگاه فرهنگی آفتاب مهر به مناسبت فرا رسیدن ماه محرم الحرام در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج به دست دکتر بهروز میرزا ، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز افتتاح شد.

به گفتهمحمدرضا افشار ، مسئول برپایی نمایشگاه: این نمایشگاه از تاریخ 10 مهرماه سال جاری با مساحت تقریبی 700 متر مربع و در قالب 36 غرفه شامل کانون های فرهنگی، دوره های فوق برنامه هنری، ستاد اقامه نماز، کانون قرآن وعترت ، و انتشارات دانشگاهی به ارائه آخرین دستاوردهای فرهنگی واحد می پردازد. وی ادامه داد غرفه هایی نیز برای ارائه محصولات عفاف و حجاب، نرم افزارهای آموزشی و فرهنگی، عرضه سیمکارت رایگان دانشجویی در این نمایشگاه برپاست که تا تاریخ 19 مهرماه دایر خواهد بود.