معاون پژوهش وفناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

مجوز تاسیس اولین کانون دانشگاه، صنعت و جامعه استان البرز صادر شد

۲۸ فروردین ۱۴۰۰ | ۰۹:۲۴ کد : ۳۸۱۴ اطلاعیه ها

مجوز تاسیس اولین کانون دانشگاه، صنعت و جامعه استان البرز تحت عنوان کانون مهندسی جوشکاری و آزمایش های غیر مخرب  بنام واحد کرج صادر گردید.

به گزارش روابط دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج؛ دکتر حامد ثابت، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج با اعلام این خبر بیان داشت: طی 3 سال گذشته گام های اساسی در راستای  حرکت به سمت دانشگاه کارآفرین، و مسئله محور برداشته است. برای رسیدن به این هدف، دانشگاه از یک سازمان آموزشی به یک  سازمان نوآور و حل مسئله  در حال تغییر  بوده و ساختار آن از یک دانشگاه زنجیره ای به یک دانشگاه شبکه ای نوآور اجتماعی در حال  تبدیل  شدن است. در حال حاضر برنامه‌های علمی و فناورانه در کنار برنامه‌های آموزشی در راستای حل مشکلات جامعه و صنعت در مسیر اجرا قراردارد.

وی افزود: اجرای طرح هایی همچون پویش کارآفرینی، تاسیس و راه اندازی مراکز رشد و سرا های نوآوری، تاسیس مراکز تحقیقاتی کاربردی، انجام تحقیقات و پژوهش های مورد نیاز جامعه و صنعت( پایش آزاد)  و در مجموع ایجاد اکوسیستم نوآوری و فناوری در دانشگاه در حال انجام است.

معاون پژوهش و فناوری واحد کرج در ادامه گفت: مسلما"  تقویت ارتباط با صنعت و جامعه یکی از مهمترین اجزاء موفقیت در این اکوسیستم بوده و یکی از ستون های مهم دانشگاه های نسل سوم و کارآفرین می باشد. یکی از راههای ارتباط موثر بین دانشگاه ، صنعت و جامعه  ایجاد کانونهایی متشکل از صنعتگران ، نخبگان جامعه و دانشگاهیهان می باشد ، کانونهایی که در یک حوزه تخصصی بر اساس نیاز کشور و برمبنای آمایش سرزمینی و استانی با هدف تبادل اطلاعات علمی ، فنی و تجربی بین  اندیشمندان دانشگاهی و خبرگان صنعت و جامعه تشکیل و در آن حل مشکلات و معضلات  با تشریک مسایی صورت پذیرفته و بدین ترتیب نیاز های فناورانه حل ومطالب نوآورانه ارایه می شود.

دکتر ثابت افزود: در همین راستا پس از ابلاغ آئین نامه اجرایی تاسیس و فعالیت کانونهای دانشگاه ، صنعت و جامعه در دی ماه 98، تاسیس کانون ها ی مرتبط در حوزه فناوری مواد به علت فعالیت مراکز تحقیقاتی ، مرکز رشد و سرای نوآوری و برنامه علمی طرح پایش استان البرز در واحد کرج آغاز گشت.

وی تاکید کرد: یکی از حلقه های مهم در حوزه فناوری های مواد ، مهندسی اتصالات می باشد ، هر ماده ای با هر سطح از فناوری که تولید می شود، برای کارآ بودن می بایست به مواد دیگر متصل شود، لذا اتصالات مهمترین فرآیند ساخت و تولید بوده و بدون استفاده ازعملیات اتصال، دستیابی به مواد ، محصولات و فناوری های جدید امکانپذیر نمی باشد. بطور اخص بیش از 50 درصد عملیات اتصال به روش جوشکاری و بیش از 90 درصد فلزاتی که در دنیا تولید می شوند، تحت  عملیات جوشکاری قرار می گیرند. از تکنولوژی هایی مانند گوشی های هوشمند تا سازه های غول پیکر دریایی، فضاپیماها و... همگی به جوشکاری نیاز دارند. لذا جوشکاری یکی از مهمترین و کلیدی ترین فرایند های مهندسی محسوب می شود . ازطرفی بعد از تولید هر نوع اتصال، اطمینان از عملکرد و کارآیی آن توسط آزمایش های غیر مخرب  صورت می گیرد،  در واقع آزمایش های غیر مخرب و عملیات جوشکاری دوجزء جدا نشدنی از هم می باشند .

ثابت در پایان اظهار داشت : با توجه به این اهمیت و همچنین وجود کارگاهها، کارخانجات تولیدی( سوله سازی، محصولات فلزی، قطعات خودر و ...) متعدد در استان البرز، وجود تفاهم نامه فی مابین دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و انجمن جوشکاری و آزمایش های غیر مخرب ایران ، فعالیت مرکز تحقیقاتی مرتبط و سرای نوآوری در حوزه فناوری مواد در واحد کرج و استان البرز، موضوع تاسیس کانون مرتبط با این فعالیت ها در دستور کار قرار گرفت که با پیگیری های انجام شده مجوز کانون مهندسی جوشکاری و آزمایش های غیر مخرب به نام دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج صادر گردید که در حال  حاضر اقدامات لازم برای راه اندازی و فعالیت آن در دست انجام می باشد.